Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Fågelskådning

Falsterbo är en av norra Europas främsta fågelskådarplatser och från slutet av augusti till slutet av oktober kan du tillsammans med fågelskådare från hela världen få uppleva flyttfågelsträcket då så många som 340 fågelarter passerar Falsterbo. Inte på någon annan plats i Sverige finns det möjlighet att se så många fåglar och om vädret tillåter kan det under en och samma dag flyga förbi ett par hundra tusen fåglar, vilket dock är långt ifrån rekordet på 1½ miljon!

De flesta fågelskådare samlas på Nabben, Falsterbos sydvästligaste udde, tidigt på morgonen för att inte missa alla de arter som flyttar redan i gryningen, för att sedan bege sig till Skanörs Ljung eller till Falsterbokanalen, där det särskilt berömda rovfågelsträcket passerar.
 
Falsterbo Bird Show
Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show. Läs mer »
  
  
  
Foto: Leif Almö
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com