Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Välkommen till Sveriges bästa kommun

Ni känner väl till det gamla skånska talesättet; ”En skåning skryter inte, han bara talar om hur det är!”
Därför tyckte vi att rubriken passar perfekt på Vellinge kommun. 
Var finner du mil av kritvita stränder där du på sommaren kan bada i det klarblå vattnet och under resten av året ströva omkring på och njuta av den rena luften och känna brisen från havet?

Fågellivet är något alldeles extra, speciellt när flyttfåglarna kommer och går. Det finns även gästhamnar, bra shopping och mysiga restauranger ”...med möe go´mad”!  Lägg till detta ett bra kulturutbud, pittoreska före detta städer, mysiga gallerier och golfbanor av högsta klass, och du förstår varför många återkommer år efter år. Varje år arrangeras dessutom Falsterbo Horse Show, något som ger eko långt utanför landets gränser. Och så har vi de gamla hansestäderna Falsterbo och Skanör men även största orten Höllviken alla med härliga sandstränder, huvudorten Vellinge och byarna Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Kommunikationerna är någonting alldeles extra. Bussar som går stup i kvarten och motorväg rakt in till Malmö. I Östra Grevie och Västra Ingelstad finns det dessutom tåg som på 15 minuter når både Trelleborg eller Malmö.

Vellinge nyheter

2021-01-25 21:29 | Sveriges Radio - P4 Kristianstad

Inget tiggeriförbud i Hässleholm

Lyssna: Nej till tiggeriförbud i Hässleholm Kommunfullmäktige i Hässleholm röstade nej till ett tiggeriförbud på måndagskv...
2021-01-21 09:03 | Sveriges Radio - P4 Malmöhus

Vellingerektor: Kan bli aktuellt att ta in en årskurs i taget

Undervisningen blir klart bättre om eleverna är i skolan men det måste vägas mot smittspridningen, säger rektor Jonas Frankel...
2021-01-19 22:06 | Sveriges Radio - P4 Malmöhus

Olycka mellan lastbil och personbil stänger E6:an efter Skegrie

E6:an mellan Vellinge och Trelleborg är avstängd.Lyssna: E6 avstängd E6:an mellan Vellinge och Trelleborg är avstängd efter S...
2021-01-19 21:46 | Sveriges Radio - Ekot

E6 Vellinge-Trelleborg avstängd i riktning mot Trelleborg

E6 är avstängd mellan Vellinge och Trelleborg efter Skegrie i riktning mot Trelleborg pga en olycka mellan en personbil och las...

Gåsaloppet

Ett skidlopp där det är viktigare med bra laganda än toppkondition. En riktig folkfest längs Östergatan med start vid Apoteket och mål vid Skanörs Rådhus. Arrangeras varje år på Midsommarafton.
Se även vår film. Läs mer »

Falsterbo Horse Show
Inställt 2020!
10-18 juli, 2021

Falsterbo Horse Show arrangeras varje år i juli i Falsterbo och är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang.
Läs mer »

Falsterbo Bird Show
Inställt 2020!
3-5 sept 2021

En årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus med syfte att öka allmänhetens intresse för naturen och fåglar.
Läs mer »

Mopperun
Inställt 2020!

Årligen den tredje helgen i september går det berömda mopedloppet på den skånska slätten med start och mål i Östra Grevie. Loppet är öppet för alla med moped från 1979 eller tidigare.
Läs mer »

Tis, 26 Jan, 2021

2°c
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com