Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Vellinge

Vellinge är centralorten i Vellinge kommun och här finns den största koncentrationen av affärer och industri. Utvecklingen tog fart i slutet på 1800-talet då järnvägen Malmö - Trelleborg invigdes. 1971 upphörde järnvägen men idag passerar motorvägen E6/E22 precis utanför varför förbindelserna med Malmö i norr och Trelleborg i söder är utomordentliga. I Vellinge finns Kommunhuset.


Kommunhuset

Mitt i Vellinge ligger Kommunhuset. Välstrukturerat och lätt att hitta rätt när man som kommuninnevånare söker de olika verksamheterna.

Här styr moderaterna och precis som i Frankrike har man som "regeringsparti" egen majoritet. Kommunstyrelsen ordförande är Carina Wutzler och Kommunfullmäktiges ordförande är Tommy Larsson.


Vanningen Simhall

Även om några av Skandinaviens bästa badstränder finns i kommunen finns i Vellinge en populär simhall i Vellinge, Vanningen, vilken bland annat har en vågmaskin.


Vellinge Kyrka

Redan under 1100-talet fanns här en kyrka vilken 300 år senare fick såväl torn som valv. På 1500-talet förlängdes valvet. Interiört har kyrkan en magnifik predikstol och altaruppsats från början av 1600-talet. Lägg till en åttakantig dopfunt från 1632

  Mer information kommer…  
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com