Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Sevärt

Detta är vikingaland men redan långt innan fanns här en bofast befolkning. Området är ett av de första i Sverige som befolkades och tidigt var detta ett rikt landskap med sin bördiga jord och goda tillgång till fisk.  

Förutom stränderna, naturreservaten och det rika fågellivet finns här fornlämningar vilka sträcker sig tillbaks till stenåldern. Men även spännande arkitektur där Josef Frank är en av de mer namnkunniga arkitekterna.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com