Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Ny utmärkelse:
Årets Nyföretagarkommun 2018

Vid 2018 år största nyföretagarmässa, Eget Företag, fick åter Vellinge en prestigefull utmärkelse: Årets Nyföretagarkommun 2018. Ur Vismafonden fick Vellinge mottaga ett pris på 100.000 kronor.

Totalt var i år 9 kommuner nominerade. Gullspång,, Helsingborg, Härjedalen, Nordanstig, Nykvarn, Piteå, Strängnäs, Vellinge och Ystad, Priset delas ut för fjortonde året i rad och är instiftat av Visma Spcs och NyföretagarCentrum.


Harry Goldman - NyföretagarCentrum, Carina Wutzler - kommunstyrelsens ordförande Vellinge, Christer Ekdahl - näringslivsstrateg Vellinge och Bo Gunnarsson - Visma Spcs. Foto: Visma Spcs.

- Med det här priset vill vi lyfta vikten av ett aktivt nyföretagande och kommuner som satsar på att få fler att förverkliga sina idéer. För att Sverige ska fortsätta att må bra behöver fler vilja och våga ta steget till eget. Vellinge är en utmärkt källa till inspiration för kommuner som vill stärka det lokala företagsklimatet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

De nio kommunerna var nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2017 till den 30 juni 2018 och kategoriseras enligt SKL: s kommungruppsindelning. Siffrorna över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket.

En jury med representanter från både Visma och NyföretagarCentrum har bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta nya företag. Prissumman på 100 000 kronor delas ut under tre års tid till lokala organisationer eller initiativ. Vad pengarna ska användas till bestämmer vinnarkommunen i samråd med instiftarna. Prissumman kommer ur Vismafonden och har tidigare bland annat använts till nyföretagande med inriktning på ungdomar och utrikesfödda.

- Långsiktighet är viktigt. Arbetet med att stärka nyföretagandet börjar redan i skolan med möjligheten att starta, driva och utveckla företag inom ramen för Ung Företagsamhet, och fortsätter sedan med ett aktivt samarbete med NyföretagarCentrum, säger Mats Evergren, marknadschef på NyföretagarCentrum.

Juryns motivering: "I Vellinge vet man att ett blomstrande näringsliv är en av grundpelarna i den gemensamma välfärden. Utifrån den här insikten verkar kommunen för att fler invånare ska välja livet som företagare. Genom aktiva näringslivsnätverk får nya företagare bra stöd från start. Erfarna mentorer bidrar till fler livskraftiga företag och smidigare generationsväxlingar.

Genom sitt näringslivsupprop för integration matchar Vellinge nyanländas kompetens med företagens behov. Ett utmärkt initiativ som bidrar till regional utveckling. För att öka tillgänglighet och korta avstånden ytterligare digitaliserar kommunen verksamheten genom e-tjänster och en öppen dialog."


(Text: Visma Spcs och Vellinge.com, Foto; Visma Spcs 181109)
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com