Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Välkommen till Sveriges bästa kommun

Ni känner väl till det gamla skånska talesättet; ”En skåning skryter inte, han bara talar om hur det är!”
Därför tyckte vi att rubriken passar perfekt på Vellinge kommun. 
Var finner du mil av kritvita stränder där du på sommaren kan bada i det klarblå vattnet och under resten av året ströva omkring på och njuta av den rena luften och känna brisen från havet?

Fågellivet är något alldeles extra, speciellt när flyttfåglarna kommer och går. Det finns även gästhamnar, bra shopping och mysiga restauranger ”...med möe go´mad”!  Lägg till detta ett bra kulturutbud, pittoreska före detta städer, mysiga gallerier och golfbanor av högsta klass, och du förstår varför många återkommer år efter år. Varje år arrangeras dessutom Falsterbo Horse Show, något som ger eko långt utanför landets gränser. Och så har vi de gamla hansestäderna Falsterbo och Skanör men även största orten Höllviken alla med härliga sandstränder, huvudorten Vellinge och byarna Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Kommunikationerna är någonting alldeles extra. Bussar som går stup i kvarten och motorväg rakt in till Malmö. I Östra Grevie och Västra Ingelstad finns det dessutom tåg som på 15 minuter når både Trelleborg eller Malmö.

Vellinge nyheter

2022-08-17 12:15 | SVT - Skåne Nytt

En person till sjukhus efter drunkningstillbud i pool

En person har förts till sjukhus efter larm om drunkning i en pool i Falsterbo vid 13-tiden på onsdagen. Skadeläget är oklart....
2022-08-16 13:33 | SVT - Skåne Nytt

Bråk om moderatflaggor i naturreservat i Skanör

Ett bråk har seglat upp om Moderaternas valkampanjande i Skanör. Längs Hamnvägen, som ingår i Flommens naturreservat, vajade ...
2022-08-13 14:30 | Sydsvenskan Malmö

Förlustsviten bruten för Nike - efter 3-0 mot Vellinge IF

0-3 (0-1) slutade matchen i division 3 södra Götaland herr i fotboll mellan Vellinge IF och gästande Nike. Det betyder att Nike...
2022-08-13 10:54 | Sydsvenskan Malmö

Malmö FF vann tidiga seriefinalen mot Vellinge med 8-1

Malmö FF tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Vellinge i division 2 södra Götaland dam i fotboll på lördagen me...

Gåsaloppet

Ett skidlopp där det är viktigare med bra laganda än toppkondition. En riktig folkfest längs Östergatan med start vid Apoteket och mål vid Skanörs Rådhus. Arrangeras varje år på Midsommarafton.
Se även vår film. Läs mer »

Falsterbo Horse Show

9-17 juli, 2022

Falsterbo Horse Show arrangeras varje år i juli i Falsterbo och är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang.
Läs mer »

Falsterbo Bird Show

2-4 sept 2022

En årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus med syfte att öka allmänhetens intresse för naturen och fåglar.
Läs mer »

Mopperun

Årligen den tredje helgen i september gick förr det berömda mopedloppet av stapeln på den skånska slätten med start och mål i Östra Grevie. Loppet var öppet för alla med moped från 1979 eller tidigare.
Läs mer »

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com