Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Om Vellinge kommun

I Sveriges sydvästra hörn, några kilometer söder om Öresundsbron och 15 kilometer söder om Malmö ligger Vellinge kommun som omfattar centralorten Vellinge, de historiska städerna Skanör och Falsterbo samt Höllviken , Ljunghusen och ett flertal mindre byar där Västra Ingelstad och Östra Grevie är de största. Sedan kommunen bildades 1974 har antalet invånare i Vellinge bara ökat och i januari 2016 är vi 34703 som bor här. Statistiska centralbyrån undersökte härom året vilket betyg Vellinges invånare ger sin kommun och fick ett högt snitt; 8.1, vilket totalt sett är det högsta bland de drygt 40 kommuner som deltog i undersökningen.

Lägg därtill att Vellinge utsågs till bästa skolkommun såväl 2012 som 2014-2017. Företagsklimatet i kommunen är även det i topp. 2013 blev det en andraplats i Sverigerankingen och året efter en femteplats bland 290 kommuner.

Vellinge är en attraktiv kommun för såväl dess invånare som de över 800 000 turister som besöker oss varje år. Inte minst tack vare sitt fantastiska läge nära både hav och natur samt närheten till andra delar av Skåne och kontinenten. Inom trettio minuter når du Köpenhamns flygplats, färjeförbindelsen Tyskland-Polen, och de skånska storstäderna Malmö och Lund.

Totalt utgör landarealen 1453 kvadratkilometer och består av 63% jordbruksmark vilka bär på en spännande historia då Vellinge kommun även varit ett starkt vikingafäste. I kustområdena finns ljunghedar, marklandskap och fantastiska vita sandstränder med utmärkt badvatten.


AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com