Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

MåkläppenNaturreservatet Måkläppen är ett fågel- och sälparadis i värdsklass. En "ö" som ständigt ändrar form och storlek. Numera är Måkläppen sällan en ö, en lång sandrevel förbinder den till land om det inte är högvatten. Att Måkläppen, som är uppbyggd av sandavlagringar, under alla år ständigt ändrat form beror i första hand på havsströmmarna och höststormarna.  Måkläppen ligger rakt utanför Nabben och är ett säl- och fågelskyddsområde, en populär uppehållsplats för grå- och knubbsäl men även häckningsplats för kustfåglar.

Vid inventeringar de senaste fem åren har bland andra havstrut, gråtrut, gravand, mellanskarv, strandskata, skärfläcka, större strandpipare, svartbent strandpipare, tofsvipa, rödbena, silltrut, fiskmås, skräntärna, småtärna och silvertärna observerats.

Man får beträda Måkläppen enbart mellan 1 november och 31januari. Då kan du förutom fågel- och sälskådning även leta efter bärnsten  Resten av året kan du gå ända fram till "gränsen" vid Falsterbo Golfbana där du har strålande utsikt. Lättaste vägen att hitta hit är om du går via Falsterbo Fyr efter att parkerat vid Falsterbo Golffklubb.

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com