Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Vellinge Kyrka

Vellinge kyrka är belägen mitt i centrum och är omgiven av en lummig kyrkogård. Den är en korskyrka vars äldsta delar är från 1200-talet. Från början är kyrkan byggd enligt det romanska stilschemat och på 1400-talet byggdes det till ett torn och samma århundrade försågs kyrkorummet med valv.
Kyrkan restaurerades på 1800-talet av C.G. Brunius. Västtornet är från 1400-talet men har blivit ombyggt i slutet av 1700-talet.


Dopfunten är från 1600-talet. Den är av snidat trä med en åttasidig skål där sidornas fält utfylls av vackert skurna reliefer med motiv hämtade från bibeln. 


Predikstolen är daterad 1606. Till höger om altaret finns Petrus Hedengrans gravsten som var kyrkoherde i Vellinge på 1700-talet och tidigare varit fältpräst åt Karl XII.


Många av de kustnära kyrkorna i Skåne bryds med gamla segelskutor som en hyllning och vördnad till gamla tiders handelsflottister.

Läs mer på Svenska Kyrkans sida »
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com