Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Open Air Museum / Höllvikens Skulpturpark 

Fem av de sex magnifika skulpturerna av brons i Open Air Museum i Höllviken är gjorda av den internationellt kände svenske skulptören Gudmar Olovson som var verksam i Paris större delen av sitt liv. Han var född i Boden  1936 och avled 2017. Han  utbildade sig på Konstakademin i Stockholm och kom till Paris 1960.  

De fem av skulptuerna av Gudmar Olovsson är, om du står vänd mot havet, från vänster till höger Concordia (Flykt, 1974), Les deux arbres (Två träd, 1990), Prélude (Inledning till liv, 2003), Les deux soeurs (Systrarna, 2000) och Femme-oiseau blessée (Kvinna likt en skadad fågel, 2007).

Längst till höger står konstnären Peter Mandl´s skulptur Kassandra (1996) De fem skulpturerna av Gudmar Olovsson är skänkta av stiftelsen Allan och Bo Hjelt.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com